Iho on kuiva, mikäli se tuntuu kiristävältä, karhealta ja näyttää elottomalta. Kuiva iho on ongelma siinä missä rasvainenkin, mutta sitä hoidetaan täysin eri tavoin. Kuiva iho on useinmiten helppo herättää henkiin vain muutamilla perustuotteilla.

Rutiini ja tuotteet kuntoon

Yksi tärkeimmistä asioista kuivan ihon kosteustasapainon palauttamisessa on laittaa oma ihonhoitorutiini kuntoon oikeiden tuotteiden avulla. Rutiinissa on hyvä ottaa huomioon se, että systemaattinen jatkuvuus on avain siihen, että tuloksia saavutetaan. Ihoa tulee hoitaa päivittäin ja pitkään samalla rutiinilla, jotta iho tottuu tuotteisiin ja osaa ottaa rutiinista kaiken hyödyn vastaan.

Tärkeää on myös valita laadukkaasti kosteuttavat tuotteet, joihin esimerkiksi Biotherm tuoteperheineen kuuluu. Biotherm on vanha ja tunnettu kosmetiikkabrändi, jonka tuotteiden tehoon monet käyttäjät ovat vuosien varrella ihastuneet. Omaan ihonhoitorutiiniin kannattaa valita tuotteita, jotka sisältävät hyalyuronihappoa ja öljyjä. Hyaluronihappo sitoo kosteutta ja öljyt ravitsevat ihoa runsain määrin. Myös aloe veraa sisältävät tuotteet kosteuttavat ihoa tehokkaasti.

Rutiiniin kannattaa ottaa tuotteiksi ainakin öljypohjainen puhdistusaine, hyaluronihappoa sisältävä seerumi, tehokosteuttava öljy ja kosteusvoide lukitsemaan seerumin ja öljyn vaikutukset ihoon. Päivän mittaan iholle ja meikin päälle voi suihkauttaa kosteuttavaa kasvosuihketta. Kerran tai kaksi viikossa on suositeltavaa käyttää kosteuttavia kasvonaamioita, jotka täydentävät erinomaisesti päivittäisen rutiinin vaikutuksia, ja antavat iholle enemmän ravitsevia ainesosia.

Kuivaa ihoa on hyvä hoitaa myös ruokavalion kautta. Hyviä rasvoja sisältävät ruuat, kuten esimerkiksi kala, avokadot ja ruokaöljyt sekä riittävä veden juominen auttavat ihoa taistelemaan kuivuutta vastaan. Hyvä ruokavalio tehostaa hyvän ihonhoidon vaikutuksia merkittävästi.