Korealainen kosmetiikka on huippusuosittua eikä syyttä. Korealaisen kosmetiikan suosio on ollut huimassa kasvussa noin 2010-luvulta lähtien.

Ihoa kaunistava BB-voide on varmasti jokaiselle kosmetiikasta kiinnostuneelle tuttu, alunperin Koreasta lähtöisin oleva tuote. Lisäksi lukuisat muutkin korealaiset kauneustuotteet ovat kansainvälisten markkinoiden huippua. Miksi korealaiset innovaatiot kauneuden saralla ovat sitten niin suosittuja, ja mitkä tuotteet kannattaisi erityisesti laittaa kokeiluun? Tarjonnan paljous saattaa hätkähdyttää korealaiseen kosmetiikkaan tutustujia, mutta kun ymmärtää korealaisen ihonhoidon peruspilarit, löytyvät itselleen mieluisat tuotteet varmasti helposti.

Kauniin ihon tärkeys

Korealaisille naisille kaunis iho on kaiken a ja o. Puhdas, virheetön ja hehkuva iho on tavoittelemisen arvoinen ominaisuus, joka viestii nuoruudesta ja hyvinvoinnista. Tämä mentaliteetti on vaikuttanut siihen, että korealaisten naisten ihonhoitorutiini on paljon ihon puhdistamista ja kosteusvoiteen lisäämistä yksityiskohtaisempi. Yleisesti ihonpuhdistukseen käytetään ensin öljypohjaista puhdistusainetta ja tämän jälkeen vielä vaahtomaista puhdistusainetta. Näin ollen ihon puhdistukseen itsessään kuuluu kaksi vaihetta. Tämän jälkeen kasvot pyyhitään kasvovedellä, jonka jälkeen lisätään seerumi. Tämän jälkeen emulsiovoide ja tavallinen voide. Ihonhoitorutiini viimeistellään vielä BB-voiteella.

Korealainen kauneusihanne on keskittynyt erityisesti terveyden ja ihon virheettömyyden ihannointiin. Näin ollen myös auringolta suojautumisen tärkeys korostuu. Korealainen kauneusihanne keskittyy ennen kaikkea ihon hyvinvoinnin edistämiseen niin, että iho näyttää kauniilta ja kuulaalta ilman meikkiä. Toisin kuin esimerkiksi länsimaissa, joissa on keskitytty ihon virheitä peittävien tuotteiden kehittämiseen.

Korealainen kauneudenhoito on siis hyvin pikkutarkkaa, ja tuotteiden tehokkuus on avainasemassa innovaatioita kehitettäessä. Korealaisessa kulttuurissa ihonhoitoon panostetaan, ja päivittäisistä ihonhoitorutiineista halutaan tehdä mahdollisimman miellyttäviä hyviin tuotteisiin panostamalla.

Korealaisessa ihonhoidossa avainasemassa on lisäksi ihon oikeaoppinen kuorinta. Koska ihon nuorekkuus ja kimmoisuus on tärkeää, täytyy iho pitää hyvin kosteutettuna. Ihonhoitotuotteet eivät kuitenkaan imeydy tehokkaasti ilman oikeaoppista kuorintaa. Kuolleen ihosolukon poistaminen on siis tärkeää. Ihon kuoriminen kaksi kertaa viikossa auttaa kosteusvoiteita ja seerumeita imeytymään, ja saavuttamaan näin parhaan lopputuloksen iholla.

Teknologian merkitys

Miksi korealaisesta kosmetiikasta on sitten tullut niin suosittua viime vuosina? Teknologialla on erittäin suuri merkitys korealaisessa kulttuurissa, ja teknologisessa kehityksessä halutaankin olla kärjessä. Näin ollen myös uudet kauneustuotteet saavat julkisuutta salamannopeasti, ja esimerkiksi sosiaalisen median vaikuttajien kautta on helppo saada uusille tuotteille ja innovaatioille näkyvyyttä hetkessä. Lisäksi kauneustuotteet ovat Koreassa hyvin kohtuuhintaisia. Uusimmista kasvonaamioista ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi, vaan innovaatioita pääsee kokeilemaan jokainen vieläpä hyvin edulliseen hintaan.

Koreasta tulee jatkuvasti uusia kauneusinnovaatioita, jotka ovat menossa jo länsimaisten kauneustuotteiden edelle. Korealainen kauneusbisnes kehittää jatkuvasti uusia, entistä parempia tuotteita, sillä korealaiset kuluttajat ovat kiinnostuneita kokeilemaan uutta. Länsimaissa kuluttajat taas enemmänkin pitäytyvät kerran hyväksi havaitussa.

Innovatiiviset tuotteet

Korealaisen kosmetiikan maailmanvalloituksen voidaankin katsoa alkaneen BB-voiteen herättämästä kansainvälisestä suosiosta. Tällä hetkellä pinnalla taas ovat erilaiset kankaiset kasvonaamiot, joita näkee muun muassa Instagram -vaikuttajien tileillä. Korealaiset itse tuntuvat suosivan naamioiden käyttöä lähes päivittäin, länsimaissa niitä on tapana käyttää muutaman kerran viikossa.

Myös korealaisten tuotteiden sisältämät eksoottiset ja innovatiiviset ainesosat lisäävät kiinnostusta korealaista kosmetiikkaa kohtaan. Ei ole harvinaista löytää tuotteista sellaisia raaka-aineita kuin mehiläisen myrkkyä tai etanan limaa.