Kosmetiikkatuotteet kuuluvat monen jokapäiväiseen kauneus- ja hyvinvointirutiiniin, joka jatkuu myös reissussa. Kosmetiikkatuotteiden kuljetuksessa on kuitenkin hyvä ottaa huomioon muutamia pakkaamiseen ja jopa lentoturvallisuuteen liittyviä seikkoja, joita käymme nyt tarkemmin läpi tässä artikkelissa. Nappaa parhaat vinkit mukaasi seuraavalle reissulle!

Vinkkejä kosmetiikkatuotteiden pakkaamiseen ja kuljetukseen

Kosmetiikkatuotteiden pakkaaminen ja kuljetus voi tuottaa monille päänvaivaa, mutta ei hätää, nappaa seuraavat vinkit mukaasi ja tulevat reissut sujuvat myös isomman kosmetiikkarepertuaarin kanssa ilman ongelmia!

1. Suojaa pullot ja purkit

Erityisesti lentokoneessa ilmanpaineen vaihtelut voivat johtaa siihen, että suljettujen purkkien ja pullojen sisältö saattaa pahimmassa tapauksessa räjähtää käsillesi, kun seuraavan kerran avaat tuotteen. Sulje siis kaikki korkit ja kannet tiiviisti, ja pakkaa avatut kosmetiikkatuotteet esimerkiksi erilliseen uudelleen suljettavaan muovipussiin, jos ne sattuvat vuotamaan matkan aikana.

2. Kuljeta kaikki tärkeä laadukkaassa matkalaukussa

Valitse seuraavaa reissua varten laadukas ja tyylikäs matkalaukku, jonka ansiosta saat kuljetettua kaiken tarvittavan lyhyemmälle lomamatkalle yhdessä ja samassa laukussa. Pakkaa lentolaukkuun kaikki tarvittavat kosmetiikkatuotteet (riittävän pienissä pulloissa) ja lääkkeet myös pitemmillä matkoilla siltä varalta, että ruumalaukku katoaa tai saapuu myöhässä matkakohteeseen.

3. Älä kuljeta käsimatkatavaroissa liian suuria nesteitä

Suurin osa maailman lentokentistä hyväksyy tänäkin päivänä käsimatkatavaroissa maksimissaan yhteen litran pussiin mahtuvia, maksimissaan 100 ml kokoisia nestemäisiä tuotteita. Kaikki levitettävät ja nestemäiset kosmetiikkatuotteet, kuten voiteet, geelit, lakat, meikkivoiteet, kasvovedet ja hiusmaskit lasketaan nesteiksi ja ollessaan yli 100 ml kokoisia, ne tulee pakata ruumalaukkuun.

4. Hyödynnä matkakokoisia pakkauksia

Matkalle on hyvä ostaa erillisiä matkakokoisia purkkeja, joihin tarvittavat nesteet voidaan kätevästi siirtää suuremmista pulloista ja purkeista. Toisin kuin lääkkeissä ja monissa ruokatarvikkeissa, tavallisia kosmetiikkatuotteita ei tarvitse kuljettaa niiden alkuperäispakkauksessa, joten voit täyttää pienempiä tyhjiä pulloja esimerkiksi shampoolle, hoitoaineelle ja suihkugeelille.