Seerumeilla on erityinen rooli ihonhoidossa, mutta monelle tämä ihonhoitotuote tuntuu olevan uusi tuttavuus. Myös tehotiivisteeksi kutsuttu tuote imeytyy kosteusvoiteita tehokkaammin ihoon, ja se tulisikin levittää kasvoille ennen kosteusvoidetta. Seerumi kannatta levittää iholle heti puhdistuksen ja kasvoveden käytön jälkeen. Koska seerumi imeytyy helpommin hieman kosteaan ihoon, kannattaa se levittää kasvoille, kun ne ovat vielä hieman kosteat kasvovedestä.

Seerumeita on olemassa öljypohjaisia sekä vesimäisiä kevyempiä seerumeita. Vesimäisiä voi käyttää niin aamuin kuin iltaisinkin kosteusvoiteen alla, kun taas öljypohjaiset soveltuvat paremmin käytettäväksi iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Seerumeita ei välttämättä tarvitse käyttää vuoden ympäri, vaan niitä voi käyttää kausiluontoisesti. Jos iho tuntuu ajoittain erityisen kuivalta tai kiristävältä sekä virkistystä kaipaavalta, voi seerumin ottaa käyttöön niin pitkäksi aikaa kuin yksi pakkaus kestää.

Jos ihon kunto tuntuu selkeästi paranevan voi “kuurin” jälkeen taas olla käyttämättä seerumia jonkin aikaa. Tälläinen ihonhoidon “tehokuuri” saattaa olla hyvä erityisesti ihoa kuivattavan talven jälkeen. Seerumit sisältävät muita ihonhoitotuotteita enemmän vaikuttavia aiheita, ja ne auttavat myös muita tuotteita imeytymään ihoon tehokkaammin. Seerumeita voi halutessaan käyttää myös yksinään ilman kosteusvoidetta jos iho ei ole erityisen kuiva. Tällöin se soveltuu erityisen hyvin käytettäväksi meikkivoiteen alla. Sitä voi lisätä myös muutaman tipan meikkivoiteen sekaan ohentamaan liian paksua meikkivoidetta.

Tulokset seerumin käytön aloittamisen jälkeen huomaa yleensä verrattain nopeasti. Erityisesti suurentuneista ihohuokosista kärsivät huomaavat niiden pienentyvän, ja näin ollen myös mustapäiden ja muiden epäpuhtauksien muodostumisen vähentyvän. Iho näyttää kosteutetummalta, ja seerumien käyttö saattaa vähentää myös kasvojen punoitusta. Seerumit saattavat haalistaa myös aknearpia.

Silmänympärysiholle on olemassa myös omat seeruminsa. Koska silmänympärysiho on huomattavasti ohuempi kuin muu kasvojen iho, eivät samat seerumit välttämättä sovellu tälle alueelle. Silmänalusille lisättävät seerumit vähentävät turvotusta, silmänalusten tummuutta sekä kuivuutta.

Miten sitten valita itselleen sopiva seerumi? Huomiota tulisi kiinnittää ennen kaikkea siihen, mihin tarkoitukseen seerumia haluaa käyttää. Onko tarkoituksena vähentää ihon kuivuutta, haalentaa aknearpia tai muita ihon värjäytymiä, taikka pienentää suurentuneita ihohuokosia. Seerumeita on markkinoilla runsaasti erilaisia ja eri tarkoituksiin suunniteltuja, joten jokainen löytää varmasti omiin tarpeisiinsa sopivan tuotteen.

Huono puoli on se, että seerumit ovat hieman muita kasvojenhoitotuotteita arvokkaampia. Niitä voi kuitenkin käyttää myös vain kuuriluontoisesti, jos iho-ongelma johon seerumilla apua etsitään ei ole jatkuva. Lisäksi on syytä muistaa, että jos käytössä on omalle ihotyypille sopiva tehokas seerumi, ei muita ihonhoitotuotteita välttämättä tarvitse niin runsaasti. Seerumien ainesosat vanhentuvat nopeasti, joten avattu seerumipullo kannattaa käyttää loppuun lisäämällä tuotetta joka päivä. Seerumeilla on siis monia hyötyjä ja ne kannattaakin ehdottomasti ottaa osaksi ihonhoitorutiinia.