Herkän silmänympärysihon hoito on usein se ihonhoidon osa-alue, jota monet laiminlyövät. Usein tämä johtuu siitä, että silmänympärysvoiteiden käytön vaikutuksia ei välttämättä silminnähden huomaa, vaan iho pysyy kauniina. Jos niitä ei kuitenkaan käytä, ovat vaikutukset huomattavissa.

Silmänympärysiho on herkkä, ja todella paljon ohuempi kuin muu kasvojen iho. Tämän vuoksi onkin tärkeää valita hyvät, ja juuri silmänympärysiholle sopivat tuotteet. Silmänympärysiho vanhenee huomattavasti muuta ihoa nopeammin, joten sille tarkoitettujen tuotteiden käyttö olisi hyvä aloittaa viimeistään 20-vuotiaana.

Sopiva koostumus silmänympärysiholle käytettäville tuoteille on joko ohut geeli tai emulsio. Voide tulisi taputella silmänympärysiholle hyvin hellästi ja kevyesti sormella. Liikaa hankaamista tulisi välttää ihon herkkyyden vuoksi. Syytä on myös muistaa silmänympärysvoiteen määrä, jonka tulisi olla noin vain nuppineulan pään kokoinen. Jos iholle lisää liian suuren määrän tuotetta, johtaa tämä helposti ihon turvotukseen. Erinomainen vinkki on myös lisätä silmänympärysvoidetta huulten ohuelle iholle. Se estää ryppyjen muodostumisen ja pitää myös huulet pehmeinä.

Silmänympärysvoidetta valittaessa kannattaa huomioida oma ikä. Nuoremmalle 20-30-vuotiaalle iholle sopivat hyvin kevyet, emulsiomaisen koostumuksen omaavat tuotteet. 30-40-vuotiaan kannattaa suosia geelimäisiä, hieman paksumpia tuotteita, jotka kosteuttavat ja tekevät ihosta napakamman. Yli 40-vuotiaan ihon omaavat voivat käyttää jo huomattavasti tehokkaampia, ja iäkkäämälle iholle tarkoitettuja tuotteita. Silmänympärysihon hoito kannattaa siis aloittaa hyvissä ajoin, ja huomiota tulisi kiinnittää erityisesti tuotteiden koostumukseen.