DIY eli “do it yourself” tai suomalaisittain “tee se itse” -trendi on ollut muodissa jo jonkin aikaa, kun modernissa maailmassa ihmiset ovat aikaisempaa tarkempia siitä, mitä kasvoilleen, iholleen ja suuhunsa panevat. Nykyään tehdään itse niin ruokaa, taidetta, vaatteita, saippuaa, koruja, ihonhoitotuotteita kuin hiusnaamioitakin. Yksi etenkin naisille tärkeä asia, jonka voi myös tehdä itse on tietenkin kosmetiikka. Tiesitkö, että tee se itse -meikkien tekeminen on paitsi täysin mahdollista, myös tosi kivaa?

Kun teet kosmetiikkatuotteesi omin käsin, tiedät tasan tarkkaan, mitä ne sisältävät. Siispä tällaiset tuotteet sopivat hyvin myös niille, joilla on erityisen herkkä iho tai allergioita. Lue alta vinkit tee se itse huulipunan tekemiseen ja tee ikioma punasi jo vaikka tänään! Tällä huulipunalla kehtaa mennä oman puutarhan ulkopuolellekin paistattelemaan päivää.

Tee se itse huulipuna

Tarvitset:

  • 1/2 teelusikallista mehiläisvahaa
  • 1/2 teelusikallista mangovoita
  • 1/2 teelusikallista vehnänalkioöljyä
  • 1/3 teelusikallista rautaoksidipunaista
  • tippa nestemäistä e-vitamiinia

Tee näin:

Tee se itse huulipunan tekeminen on helppoa näillä ohjeilla. Aseta mehiläisvaha, mangovoi sekä vehnänalkioöljy pieneen astiaan lämpimään vesihauteeseen. Anna seoksen sulaa rauhassa ja sekoittele sitä puisella tikulla niin, että ainesosista muodostuu tasainen seos. Tässä vaiheessa voi lisätä seokseen oman maun mukaan punaista rautaoksidia ja sekoittaa sen hyvin massaan. Lisää lopussa vielä tippa nestemäistä e-vitamiinia hoitavan vaikutuksen luomiseksi. Kaada seos pieneen kannelliseen rasiaan ja jäädytä rauhassa. Käytä puna itse tai anna vaikka lahjaksi!