Kun läheinen on juuri kuollut, ei meikkaaminen varmastikaan ole ensimmäisenä mielessä. Sen sijaan, kun ensijärkytys on hieman hälvennyt ja hautajaiset lähestyvät, saatat alkaa pohtia, millainen meikki on sopiva hautajaisiin. Olet ehkä jo ehtinyt ottaa yhteyttä oman paikkakuntasi hautaustoimistoon, kuten hautaustoimisto helsinki, ja sopinut heidän kanssaan hautajaisten yksityiskohdista. Näin sinulle jää enemmän aikaa keskittyä läheisesi saattamiseen viimeiselle matkalle sekä hänen hyvästelemiseensä. Haluat tietysti kunnioittaa vainajaa ja hautajaisvieraita huolitellulla ulkonäöllä, mutta voiko hautajaisissa käyttää meikkiä ja jos, niin millaista ja mikä on jo liikaa? Kun esimerkiksi hautaustoimisto helsinki huolehtii hautajaisten käytännön järjestelyistä, jää sinulle aikaa itsesi kokoamiseen ja itsestäsi huolehtimiseen!

Less is more

Hautajaismeikissä less is more eli tilaisuudessa kannattaa suosia mahdollisimman hillittyä meikkiä. Hautajaisissa vainaja on tilaisuuden keskipiste, eikä sinun ole tarkoitus kohahduttaa meikilläsi. Kannattaa siis suosia asiallista, hillittyä ja hienotunteista tyyliä niin pukeutumisessa kuin meikissäkin. Unohda siis smokey eye -tyyli ja muut biletyylit ja keskity korostamaan meikillä parhaita puoliasi ja peittämään pieniä virheitä. Myös kaikista kirkkaimman punaiset huulipunat kannattaa jättää pois hautajaisista, sillä ne eivät oikein sovi surujuhlaan – ainakaan kovin perinteiseen surujuhlaan. Tässäkin kohdin kannattaa käyttää omaa harkintaa ja tehdä päätökset tilaisuuden luonteen perusteella.

Harjoitus tekee mestarin

Hautajaismeikkiä voi olla tarpeen harjoitella etukäteen tai sen tekeminen voi olla hyvä jättää ammattilaisen huoleksi, sillä hautajaispäivän aamu voi olla täynnä voimakkaita tunteita ja meikkaamiseen voi olla vaikea keskittyä. Jos teet meikin itse, voi olla hyvä suosia mahdollisimman helppoja meikkejä, joita olet tottunut käyttämään ja jotka tunnet kuin omat taskusi.

Huomioi käytännöllisyys

Ota huomioon meikkien käytännöllisyys. Jos epäilet, että saatat itkeä hautajaisissa, saattavat meikkisi valua. Valitse siis mahdollisimman kestäviä meikkejä ja varaa taskuusi nenäliinoja sekä pienet siistiytymisvälineet kaiken varalta. Esimerkiksi vedenkestävä mascara tai ripsien kestovärjäys voivat olla hautajaisissa hyviä vaihtoehtoja.

Muista myös hiukset

Jos hiustesi väri vaatii päivitystä ennen hautajaisia, kannattaa myös hiukset hoitaa ajoissa kuntoon. Luonnolliset kasvivärit ovat tässä tapauksessa hyvä vaihtoehto, jota kannattaa harkita. Yleensä hiusten värjääminen kannattaa jättää ammattilaiselle, etenkin jos tulossa on tärkeä tilaisuus. Näin yleensä vältytään ikäviltä yllätyksiltä, jotka voivat olla erityisen ikäviä tilanteessa, jossa mieli on jo muutenkin maassa ja suru on erityisen suuri. Olisi nimittäin erittäin ikävää, jos hiukset värjäytyisivät kotona esimerkiksi myrkyn vihreiksi hautajaisia edeltävänä iltana, eikä kampaajalle enää saisi aikaa ennen hautajaisia ja muistotilaisuutta. Vuosien päästä tilanne saattaisi naurattaa, mutta tilanteen ollessa päällä se luultavasti järkyttää erityisen paljon.