Jos vähänkään seuraa erilaisia kauneus villityksiä, ei varmasti ole voinut välttyä kuulemasta curly girl -metodista. Tämä uusin hiusvillitys perustuu luonnollisesti kiharan hiuksen oikeanlaiseen hoitamiseen. Monet, joilla on luonnollisesti kiharat hiukset, hoitavat hiuksiaan väärin, jolloin kiharat eivät pääse etuunsa, ja hiukset näyttävät kuivilta ja kärsineiltä. Curly girl -metodissa oikeanlaisia tuotteita ja hiustenhoitotapoja käyttämällä oma kihara hius alkaa voimaan hyvin ja kiharat korostuvat.

Jos kiharat haluaa saada voimaan hyvin, tärkeää on jättää silikonipohjaiset tuotteet hiustenhoitorutiinista kokonaan pois. Samoin on sulfaatteja sisältävien tuotteiden laita. Myös sellaiset tuotteet jotka sisältävät alkoholia tai keinotekoisia hajusteita tulisi jättää kaupan hyllylle, sillä ne kuivattavat hiusta liikaa. Lisäksi kaikenlainen hiusten muotoilu suoristusraudalla tai kihartimella pitäisi lopettaa, sillä lämpö ei tee hyvää hiukselle.

Tuotteissa tulisi etsiä ennen kaikkea sellaisia, jotka sisältävät paljon kosteuttavia ainesosia kuten aloe veraa tai glyseriiniä. Hellävaraisesti puhdistavia raaka-aineita, kuten hiiltä, tulisi suosia. Tuotteissa tulisi kiinnittää huomiota myös siihen, että ne sisältävät runsaasti proteiineja, kuten keratiinia tai soijaa. Myös hiusten käsittely on avainasemassa ja esimerkiksi harjaamista ja kampaamista tulisi välttää silloin kun hiukset ovat kuivat. Tämä saa hiukset katkeilemaan helposti. Tukka tulisikin kammata harvalla kammalla hellävaraisesti suihkussa samaan aikaan, kun hoitoaine on vaikuttamassa hiuksissa.