Lyhyt, poikamainen tukka on ollut naisten hiustrendien viimeisin villitys, ja monet julkkikset aina Katy Perrystä Miley Curykseen ovat ottaneet tämän tyylin omakseen. Lyhyt tukka on helppohoitoinen, ja säästää aikaa päivittäisistä rutiineista. Aikaa säästyy hiusten kuivaamisesta ja jos malli on leikattu oikein, ei hiusten muotoilukaan vie kuin hetken.

Hiusten lyhyeksi leikkaaminen on myös hyvin vaivaton tapa laittaa koko ilme uuteen uskoon. Se muuttaa koko olemuksen, ja tuo särmää mihin tahansa ilmeeseen. Jos lyhyt tukka houkuttelee, mutta hiusten leikkaaminen kerralla tuntuu pelottavalta, voi prosessin toteuttaa pikku hiljaa. Kaikkea ei tarvitse leikata pois yhdellä kertaa vaan tyyliin voi totutella vaiheittain.

Tyylejä ja malleja lyhyille hiuksille on lukemattomia erilaisia, aina lyhyestä polkasta Twiggy -tyyliseen pixie-tukkaan. Polkkatukista nyt erittäin trendikäs on niin kutsuttu tylppäpolkka, jossa hiusten latva on leikattu paksusti ja todella tasaisesti, kuin viivottimella vetäen. Polkkatukka ei paljoa muotoilua vaadi, vaan sen voi vaikkapa vain föönata aamulla ja kampaus on valmis. Siinä missä pixie-tukka oli Twiggyn aikakaudella todella lyhyt, on tällä hetkellä siitä muodissa versio, jossa on hieman enemmän rakennetta. Malli on siis jonkin verran pidempi mutta silti pixie-tyyliä muistuttava.

Jos lyhyt tukka houkuttelee kannattaa kampaajalta kysyä vinkkejä siihen, mikä malli sopii juuri omille kasvoille. Lyhyet hiukset ovat tällä hetkellä todella trendikkäät, ja ennen kaikkea helppohoitoiset!