Etenkin talven tullen hiukset tahtovat kuivua tavallista enemmän. Kuiva ilma ja pakkanen saa ne myös katkeilemaan helpommin. Kesän jälkeen auringon haalistamalle tukalle kannattaa ottaa käyttöön hiusnaamio. Tavallinen hoitoaine ei välttämättä riitä kosteuttamaan vaurioitunutta hiusta, jolloin hiusnaamio voi olla tehokas apu.

Hiusnaamiot ovat tavallisia hoitoaineita tehokkaampia, ja ne syvähoitavat varioitunutta hiusta. Ne voivat myös auttaa tavallista hoitoainetta pääsemään etuunsa ja edistää sen vaikutusta. Hoito kannattaa tehdä säännöllisesti parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Hiusnaamion yhteydessä ei tarvitse välttämättä käyttää tavallista hoitoainetta.

Ennen naamion käyttöä hiukset kannattaa pestä syväpuhdistavalla shampoolla. Se poistaa hiuksista erilaisia kemikaalijäämiä, jolloin hiusnaamion teho on entistä parempi ja sen hoitavat aineet pääsevät imeytymään hiukseen. Pesun jälkeen hiukset kuivataan pyyhekuiviksi ja hiusnaamio levitetään kauttaaltaan hiuksiin. Sen annetaan vaikuttaa jonkin aikaa, ja sitten huuhdellaan pois. Vaikutusaika riippuu hiusnaamiosta. Jotkin naamiot jätetään hiuksiin muutamaksi minuutiksi, toiset taas voidaan jättää vaikuttamaan jopa yön yli.

Hiusnaamio kannattaa ottaa säännölliseen käyttöön, etenkin jos hiukset ovat erityisen vaurioituneet erilaisten ympäristotekijöiden tai värjäysten seurauksena. Hiusnaamio syväkosteuttaa ja rakennepaikkaa vaurioitunutta hiusta, tehden niistä hyvinvoivan näköiset. Säännöllisesti käytettynä hiukset myös vahvistuvat. Siinä missä tavallista hoitoainetta voi käyttää joka päivä, kannattaa hiusnaamio ottaa käyttöön kerran viikossa. Harvemmin silloin, jos hiukset ovat suht hyväkuntoiset.