Kynsien ilmettä muuttamalla saa mihin tahansa tyyliin vaihtelua. Monista uusista trendeistä löytää varmasti jokainen oman suosikkinsa. Kynsien muotoa muuttamalla saa myös helposti aikaan uuden ilmeen. Kannattaa kuitenkin muistaa, että muoto joka sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle. Kynsien muotoa valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota omien käsien sekä sormien malliin. Apua voi kysyä ammattilaiselta, tai löytää itselle sopiva tyyli kokeilemalla.

Klassisen tyylin ystäville

Pyöreä muoto on kaikista helpoin ylläpitää kotona. Se sopii lähes kaikille, ja näyttää hyvältä erityisesti lyhyissä kynsissä. Tämä klassisen ajaton tyyli sopii myös niille, joilla on tapana pureskella kynsiä. Pyöreä muoto luo myös vaikutelman pidemmistä sormista.

Neliön muotoiset kynnet eroavat luonnollisemmasta pyöreästä muodosta siinä, että siinä kynsien pää on viilattu tasaiseksi. Tämä tyyli sopii myös lyhyemmille kynsille, eikä se myöskään ole vaikea ylläpitää kotona. Kynsien kulmat kuitenkin saattavat murtua herkästi.

Pyöristetty neliö näyttää melko samalta kuin neliön muotoiset kynnet, mutta kynnen päätä ei ole viilattu täysin tasaiseksi vaan enemmänkin pyöristetetyksi. Kynnet ovat siis kulmikkaat, mutta niiden pää on tasaisen sijasta kaareva, ja myös kestävämpi. Tämä look luo pehmeämmän vaikutelman, kuin täysin neliönmuotoinen versio.

Pitkille kynsille

Ovaali sopii taas heille, joilla on hieman pidemmät kynnet. Tämä muoto on klassisen naisellinen, ja se luo vaikutelman hoikemmista, pidemmistä sormista. Jos siis haluaa käsien näyttävän hoikemmilta, kannattaa valita ovaali muoto kynsiin. Manteli taas on lähellä ovaalia ja sopii yhtälailla pidempiin kynsiin. Ovaalista se eroaa kuitenkin siinä, että kynsien kärki viilataan hieman terävämmäksi kuin täysin pyöristetyssä ovaalissa.

Kokeilunhaluisille

Jos omaa pidemmät kynnet ja haluaa kokeilla jotain uutta, kannattaa seuraavalla manikyyrikäynnillä pyytää kynnet viilamaan ballerina-muotoon. Tämä tyyli on saanut nimensä ballerinatossujen muodosta. Siinä kynnet viilataan kapenemaan kärkeä kohden ja kärki viilataan tylpäksi kuten neliönmuotoisissa kynsissä. Toinen muoto heille, jotka haluavat kokeilla jotain uutta, on niin sanottu huulipuna-tyyli. Tässä kynnen pää pidetään tylppänä aivan kuten ballerinassakin, mutta kynnen kärjet viilataan vinoon muistuttamaan huulipunan kärkeä.