Rakennekynnet ovat kasvattaneet suosiotaan viime aikoina. Ne antavat mahdollisuudet luoda monia erilaisia näyttäviä ja koristeellisia tyylejä, omien kynsien kunnosta tai pituudesta riippumatta. Omista mieltymyksistä riippuen rakennekynsillä voidaan saada aikaan joko erittäin luonnollinen, tai astetta näyttävämpi tyyli.

Rakennekynsien tekemiseen käytetään yleensä joko geeliä tai akryyliä. Oman kynnen päälle rakennetaan asiakkaan toiveiden mukaisesti tietyn pituiset ja muotoiset rakennekynnet. Rakennekynnet on hyvä käydä huollattamassa noin 3 viikon välein, riippuen oman kynnen kasvusta. Kynnet voi tehdä joko koko oman kynnen päälle, tai vain lisätä pituutta niin sanottuna kynsijatkeena. Tällöin rakennekynsi peittää vain osan oman kynnen päästä, tuoden lisää pituutta luonnollisiin kynsiin.

Rakennekynnet ovatkin hyvä vaihtoehto niille, joilla omat kynnet eivät kasva, tai kynsiin halutaan muuten vain näyttävyyttä tai pituutta. Rakennekynnet ovat myös oikein tehtyinä erittäin kestävät, eivätkä murru kovassakaan käytössä. Varsinkin niille joilla oma kynsilaatu on hauras, ovat rakennekynnet hyvä keino saada kestävyyttä ja volyymia kynsiin.

Rakennekynsien ehkä paras ominaisuus on se, että ne sopivat kaikille. Ne jotka haluavat todella näyttävät, pitkät ja koristeelliset kynnet voivat lisätä kynsiin erilaisia koristeita. Jos hakusessa taas ovat hyvin luonnolliset ja simppelit kynnet, on tämäkin helposti saavutettavissa rakennekynsillä. Myös kynsien pureskeluun voi saada apua rakennekynsistä, sillä materiaali josta kynnet tehdään estää kynsien pureskelun.