Kynsilakkojen väreissä on huimasti valinnanvaraa. Aina aika ajoin tietyt värit ja sävyt tulevat muotiin, ja nousevat “trendiväreiksi”. Sama väri ei kuitenkaan välttämättä näytä yhtä hyvältä kaikilla. Vaikka aina kannattaa valita omaa silmää miellyttävä sävy, voi omaa ihonsävyä halutessaan korostaa valitsemalla siihen sopivan kynsilakan.

Vaalealle iholle luonnollisia sävyjä

Vaalealle iholle sopivat erityisen hyvin luonnolliset vaaleanpunaiset, sekä laventelin sävyt. Vaalea iho on yleensä hieman kylmän sävyinen, joten kylmiä vivahteita sisältävät laventelin sävyt näyttävät kauniilta vaaleaa ihoa vasten. Hyvin vaalean ihon omaavien kannattaa välttää kirkkaan oransseja, sekä punaisia ja keltaisia sävyjä.

Tummemmalle iholle kirkkaita sävyjä

Jos ihosi taas ei ole täysin vaalea vaan vivahteen tummempi, kannattaa tällöin suosia korallin sävyjä. Myös persikan sävyt sopivat hyvin hieman tummemmalle ihonsävylle. Lisäksi kirkkaan pinkki sekä purppura kynsilakka näyttävät kauniilta tummemmalla iholla.

Oliivin värisellä iholla erityisen kauniilta näyttävät kullan, sekä persikan eri sävyt. Tumman punaisia sävyjä kannattaa taas välttää.

Tummalle iholle sopivat hyvin kirkkaat pastellinsävyt, erityisesti minttu. Se korostaa kynsiä kauniisti tummaa ihoa vasten. Lisäksi tummat sävyt, kuten punainen tai vihreä, sopivat erityisen hyvin tummalle iholle. Erityisen kirkkaita pinkin, valkoisen tai oranssin sävyjä taas ei kannata suosia.

Vaikka kynsilakan sävyn valinnassa tärkeintä on valita omaa silmää miellyttävä väri, voi halutessaan näitä vinkkejä hyödyntää, jos omaa ihonväriä haluaa korostaa.