Geelilakkaus on nostanut suosiotaan viime vuosina. Mikä olisikaan sen helpompaa kuin manikyyri, joka säilyy hyvänä vähintään kaksi viikkoa ilman lakan halkeilemista? Geelilakkauksen voi mennä ottamaan joko ammattilaisella, tai ostaa kotiin setin, jolla manikyyrin tekeminen hoituu myös omatoimisesti. Tällöin hankintalistalla tulisi olla geelilakkaukseen tarkoitetut kynsilakat sekä uuni, jossa lakka kovetetaan UV- tai LED -valon alla.

Kestävämpi vaihtoehto tavalliselle kynsilakalle

Geelilakkaus pitää kynnet kauniin lakattuina pidempään kuin normaali kynsilakka, eikä kynsiä näin ollen tarvitse lakata yhtä usein. Se ei myöskään kuluta omaa kynttä yhtä paljon kuin esimerkiksi rakennekynnet. Näin ollen geelilakkaus saattaa olla hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat kestävämmän lopputuloksen, mutta silti hellävaraisin keinoin.

Geelilakkaus tarkoittaa oman luonnollisen kynnen päälle levitettävää lakkaa, joka eroaa normaalista siinä, että se kovetetaan uunissa. Geelilakkaus kestää hyvänä jopa 2-3 viikkoa, jonka jälkeen lakan voi poistaa kotona asetonilla, tai mennä salonkiin poistattamaan sen. Geelilakkausta voidaan ajatella rakennekynsien ja tavallisen kynsilakan välimuotona. Toisin kuin rakennekynsien kanssa, geelilakkausta suosivilla omat kynnet usein jopa vahvistuvat. Geelilakkauksen voi normaalin kynsilakan tavoin toteuttaa millä värillä tahansa, tai suosia klassista ranskalaista manikyyriä. Geelilakkoja on valittavissa myös monelta eri merkiltä, ja itselle sopivimman löytääkin vain kokeilemalla.

Monet suosivat geelilakkausta sen helppouden vuoksi. Jos geelilakkauksen menee ottamaan kauneussalonkiin, kestää sen tekeminen jonkin verran kauemmin kuin perinteisen lakkauksen teko. Kannattaa kuitenkin muistaa, että geelilakkaus on helpompi siinäkin mielessä, että kynsiä ei tarvitse käsittelyn jälkeen varoa tai kuivatella. Koska lakka kovetetaan uunissa paikan päällä jokaisen kerroksen lisäämisen jälkeen, eivät kynnet vaadi lainkaan kuivumisaikaa käsittelyn päätteeksi.

Geelilakkauksella saa aikaan kauniin, rakennekynsiä muistuttavan lopputuloksen. Toki erona geelilakkauksen ja rakennekynsien välillä on se, että rakennekynsillä saa halutessaan omiin kynsiin enemmän pituutta. Toisaalta, jos omat kynnet ovat hyvässä kunnossa eikä pituutta halua lisää, on geelilakkaus mainio vaihtoehto rakennekynsille.

Mahdolliset haittavaikutukset

Geelilakkauksen mahdollisista huonoista puolista voidaan mainita mahdollinen haitta käsien iholle. Jotkut kovettavat geelilakatut kynnet LED-valon alla, toiset taas UV-valolla. LED -valon on katsottu olevan turvallisempi käsien iholle, vaikka siitäkin on todettu tulevan UV säteilyä. Näin ollen kannattaa geelilakkausta ainakin usein suosivan pitää mielessä mahdolliset haittavaikutukset iholle. Jos näitä haittavaikutuksia haluaa minimoida, voi käsiin levittää ennen manikyyriin menemistä vedenkestävää aurinkorasvaa. Tämä ei tietenkään tuo sataprosenttista suojaa mahdollisilta haittavaikutuksilta, mutta jos UV säteily mietityttää, kannattaa iho suojata.

Geelilakkauksen huonona puolena voidaan mainita myös lakan poistaminen. Geelilakka poistetaan liottamalla kynsiä asetonissa, joko sormenpäät kulhoon dipattuina tai yksittäin folioon käärittyinä. Tämän jälkeen kynsilakka rapsutetaan pois kynnen pinnasta. Omien kynsien kunto on tämän operaation jälkeen verrattain huono, sillä asetoni ja kynsilakan raaputus kuluttaa oman kynnen pintaa. Jos geelilakkausta ei käy uusimassa kovin usein, saattaa se jopa vahvistaa omia kynsiä, mutta lakan poisto luonnollisesti kuluttaa oman kynnen pintaa.

Jos geelilakkauksen haittavaikutukset haluaa minimoida, voi lakkauksen ottaa vain silloin tällöin, esimerkiksi lomalle lähtiessä, jolloin on tärkeää että lakkaus kestää hyvänä pitkään. Kannattaa myös muistaa, kuten tavallisenkin kynsilakan kanssa, kannattaa kynsien antaa hengittää muutama päivä lakkausten välillä.