Monet kärsivät hauraista ja helposti katkeilevista, tai liuskoittuvista kynsistä. Halkeilevat kynnet jäävät helposti kiinni esimerkiksi vaatteisiin, ja pahimmassa tapauksessa ne haittaavat arkipäiväistä elämää. Kynsien jatkuva lakkaaminen voi kuluttaa ja heikentää omaa kynttä, joten ensimmäinen keino hauraista kynsistä kärsivälle on antaa kynsien levähtää lakkausten välissä. Näin omat kynnet saavat aikaa vahvistua eivätkä ne rasitu niin paljoa. Kynsien on siis hyvä antaa hengittää lakkausten välillä. Kauniiden ja vahvojen kynsien saavuttamiseksi on monia eri keinoja, ja monet niistä on helppo toteuttaa kotona.

Apu löytyy ruokakaapista

Yksi konsti joka on helppo toteuttaa kotona, on kookosöljyn hierominen kynsiin. Kookosöljy on luonnollinen kosteuttaja, ja se suojaa kynsiä myös esimerkiksi erilaisilta tulehduksilta. Hyvä keino hauraista kynsistä kärsivälle on lämmittää pieni määrä kookosöljyä, ja hieroa sitä kynsiin muutaman kerran päivässä.

Toinen öljy, joka muun muassa taistelee tehokkaasti tulehduksia vastaan, on teepuuöljy. Kotona kynsien hoitoon kannattaa käyttää teepuuöljyä sekoittamalla sitä muutama tippa teelusikalliseen E-vitamiiniöljyä, ja hieromalla seosta kynsiin. Tämän jälkeen seoksen annetaan vaikuttaa noin 30 minuuttia jonka jälkeen se huuhdellaan pois. Lopuksi käsiin kannattaa lisätä kosteusvoidetta.

Myös sitruunamehun on todettu vahvistavan kynsiä. Sitruunamehua voi käyttää hauraiden kynsien hoitoon sekoittamalla kolme osaa oliiviöljyä ja yksi osa sitruunamehua, ja tämän jälkeen liottamalla kynsiä muutaman minuutin ajan seoksessa. Oliiviöljy kosteuttaa ja sitruunamehu vahvistaa kynsiä.

Yllättävä kynsiä vahvistava tuote on olut. Se sisältää paljon mineraaleja, joiden on todettu ravitsevan kynsiä. Sekoita kaksi osaa olutta, yksi osa lämmintä oliiviöljyä ja yksi osa omenaviinietikkaa, ja liota kynsiä seoksessa noin 10 minuuttia. Tämän voi toistaa muutaman kerran viikossa parhaan vaikutuksen saamiseksi.

Ravinnon merkitys

Ulkoisten hoitokeinojen lisäksi myös ravinnolla on suuri merkitys niin kynsien, ihon kuin hiustenkin hyvinvoinnissa. On joitain ruokia joiden on havaittu avittavan kynsien kasvua ja vahvistavan niitä. Sellaisia ovat muunmuassa tomaatit, erilaiset proteiinit sekä biotiinia sisältävät ruoat. Tomaatit sisältävät kynsien kasvua edistäviä A- ja C-vitamiineja. Hyvälaatuisia proteiineja sisältäviä ruokia ovat taas muun muassa erilaiset tummanvihreät vihannekset (kuten lehtikaali), vähärasvaiset lihat, kananmunat, kala, sekä pähkinät ja siemenet. Myös erilaiset maitotuotteet ja niiden vastineet, kuten manteli- tai soijamaidot ovat erinomaisia proteiinin lähteitä.

Lisäksi kynnet kannattaa suojata erilaisilta niitä heikentäviltä tekijöiltä. Esimerkiksi tiskejä pestessä tärkeää olisi käyttää muovihanskoja suojaamaan kynsiä niitä kuluttavalta ja heikentävältä tiskivedeltä. Kynsilakanpoistoaineissa kannattaa myös välttää tuotteita joissa on asetonia. Tämä on kynsiä heikentävä ja kuivattava ainesosa. Viimeiseksi, vahvemmista kynsistä haaveilevan kannattaa välttää rakennekynsiä. Vaikka hauraat omat kynnet saattavatkin houkutella ottamaan rakennekynnet, pitkällä aikavälillä ne heikentävät omaa kynttä entisestään. Kannattaa siis kokeilla omia kynsiä vahvistavia vinkkejä ja odottaa, kunnes omat kynnet ovat kauniit ja pitkät.